Aanmelden fysiotherapie opleiding: voor 1 mei!

Aanmelden fysiotherapie opleiding

Sinds kort moeten scholieren die zich willen inschrijven voor een HBO of Universitaire opleiding dit voor 1 mei doen. Dus wil je inschrijven in een opleiding fysiotherapie in Nederland doe dit dan voor die datum! Meld je je aan na 1 mei dan mag de opleiding je inschrijving weigeren. Uiterlijk tot 1 augustus kun je je inschrijven voor het studiejaar dat in september start.

Steeds meer opleiding proberen te selecteren op motivatie en geschiktheid. Dat is ook in je eigen belang: men wil zorgen dat je in één keer de juiste keuze maakt en daardoor geen tijd en studiebeurs verspilt.

Sommige opleiding doen bij je inschrijving dus een selectie. Bij de Hogeschool Rotterdam bestaat deze bijvoorbeeld uit een zogenaamde studiekeuzecheck. Dit omvat de zogenaamde Startmeter (een vragenlijst over je persoonlijke situatie en motivatie en een check of de studie bij je past) én een gesprek. Hier komt een studiekeuzeadvies uit.

Ben je uitgeloot en wil je voor het volgend jaar weer inschrijven? Dan kan dat, meestal voor  1 september. Dus dat moet je wel snel beslissen.

Comments are closed.