Fysiotherapeut worden

Wil je fysiotherapeut worden? Als fysiotherapeut heb je een geweldig beroep. Je helpt dagelijks mensen die problemen hebben met hun bewegen. Fysiotherapie is veelzijdig: je helpt mensen van verschillende leeftijden en pluimages. Je kunt gaan werken in verschillende instellingen en werkgebieden. In een ziekenhuis maar ook in een praktijk zoals waarschijnlijk ook bij jou in de buurt wel zit. Lees verder hierover bij wat is fysiotherapie.

Fysiotherapie studeren

Maar fysiotherapeut kan ook een lastig beroep zijn. Je moet er voor zorgen dat je kennis goed bijhoudt door je regelmatig bij te scholing. Dat is leuk maar misschien niet altijd. Ook heb je weleens te maken met patiënten die je lastig vindt. Of problemen waarmee je mensen niet kunt helpen.

Fysiotherapeut worden gaat niet zomaar. Je zult er de nodige inspanningen voor moeten leveren. Je kunt fysiotherapie gaan studeren als je een MBO of hogere vooropleiding hebt. De opleiding fysiotherapie is een lastige opleiding, dus denk er niet te licht over als je eenmaal start. Meer over je profiel en je vooropleiding vind je op de pagina over fysiotherapie studeren.

De meeste mensen gaan fysiotherapie studeren direct na hun middelbare schoolopleiding. Zij doen dit dan veelal in ‘voltijd’. Maar het is ook mogelijk om een deeltijd studie fysiotherapie te volgen bij een aantal instituten. Dit heeft het voordeel dat je het naast je werk kunt doen. Bijvoorbeeld als je al wat ouder bent. Meer hierover lees je op fysiotherapie deeltijd opleiding.

Fysiotherapeut worden – oriënteer je eerst goed!

Voordat je een keuze voor een bepaalde studie maakt oriënteer je je op de opleiding voor dit beroep. Of beter nog: je oriënteert je op het beroep zelf en daarna op de opleiding. Meer over deze voorbereiding vind je op studiekeuze maken fysiotherapie.

Na je fysiotherapie opleiding ga je waarschijnlijk werken. Sommigen gaan eerst door met studeren of gaan hun werk als fysiotherapeut combineren met een vervolgstudie. Hier zijn veel mogelijkheden in. Ook is het belangrijk je je gehele leven als fysiotherapeut regelmatig bij te scholen. Op de pagina vervolgopleidingen en masters fysiotherapie vind je hier meer over.