Fysiotherapie deeltijd opleiding

Fysiotherapie als deeltijd opleiding volgen is mogelijk alhoewel het een opleiding is die in de meeste gevallen in voltijd wordt gedaan. Je kunt fysiotherapie op twee plaatsen in Nederland in deeltijd studeren. De fysiotherapie deeltijd opleiding kan je in dit geval combineren met een baan. En daardoor is deze opleiding ook geschikt voor mensen die op latere leeftijd fysiotherapeut willen worden.

Fysiotherapie deeltijd opleiding – waar?

In deeltijd studeren betekend vaak meer thuisstudie, minder lessen en natuurlijk alles combineren met je baan. Lastig? Zeker, maar ook een uitdaging en een opstap naar een mooi beroep. En mensen met levenservaring hebben in een sociaal vak als fysiotherapie vaak een streepje voor.

De fysiotherapie deeltijd opleiding wordt door twee onderwijs instituten in Nederland aangeboden. Sinds jaren door de opleiding Thim van der Laan in Nieuwegein. Een opleiding die inmiddels bekend is en zijn sporen heeft verdient. Ook heeft deze opleiding een voltijd variant en kent het klappen van de zweep. De opleiding is inmiddels herhaaldelijk geaccrediteerd en heeft veel goede fysiotherapeuten afgeleverd.

De tweede fysiotherapie deeltijd opleiding in Nederland wordt verzorgt door het NCOI. Dit opleidingsinstituut dat bekend is van allerlei management opleiding heeft zich in 2012 op de onderwijsmarkt van hulpverleners beroepen gewaagd. Zij bieden bijvoorbeeld ook een ergotherapie opleiding aan. De fysiotherapie deeltijd opleiding van het NCOI is een jonge opleiding en alleen in deeltijd te volgen. Stage’s dien je zelf te regelen. De opleiding kan zeker in de fysiotherapie nog niet bogen op een goede naam en faam.

Een fysiotherapie deeltijd opleiding volgen: pittig?

Natuurlijk is het volgen van een fysiotherapie deeltijd opleiding pittig. Fysiotherapie staat als voltijd variant bekend als een van de lastigste en zwaarste studies in het HBO. Een deeltijd variant maakt het dus alleen maar pittiger, dat is duidelijk. Eenvoudig weg omdat bijna hetzelfde in minder tijd moet worden gedaan.