Fysiotherapie met MBO vooropleiding

Is het mogelijk om met een MBO opleiding je in te schrijven voor de opleiding fysiotherapie in Nederland. In principe wel. Het is wel zaak om op een aantal dingen goed te letten.

Fysiotherapie met MBO vooropleiding

Met een MBO 4 opleiding kun je worden toegelaten op de HBO fysiotherapie. Een diploma MBO 4 dat enige verwantschap heeft met de in houd van de opleiding FT is daarbij zondermeer handig. Denk hierbij aan sport & bewegen of CIOS of verpleegkunde. Je kennis over biologie zul je namelijk hard nodig hebben op het HBO.

Ook een MBO opleiding niveau 4 uit een niet relevant domein geeft in principe toegang tot Fysiotherapie. Wel is het daarbij zo dat je mogelijk achterstand hebt op het gebied van biologie en/of wiskunde. Als dat zo is dan is een bijspijkercursus zeer aan te bevelen om te volgen. Vaak worden deze op de HBO zelf aangeboden. Anders is deze op internet snel gevonden.

Fysiotherapie met MBO vooropleiding, een succes?

Dat zal er sterk vanaf hangen. Fysiotherapie is een van de lastigste studies op het HBO. Ook ontwikkeld het vak zich meer richting een universitaire kant. Je motivatie zal dus groot moeten zijn en daarnaast moet je het natuurlijk aan kunnen. Orienteer je goed en uitgebreid.