Fysiotherapie master opleiding

Na je opleiding tot fysiotherapeut ga je zeer waarschijnlijk op zoek naar werk. Maar je stopt waarschijnlijk niet met studeren, je gaat je specialiseren. Door het volgen van een fysiotherapie master opleiding in een specifieke richting: manuele therapie, kinderfysiotherapie, sportfysiotherapie, oncologisch fysiotherapeut, fysiotherapeut in de geriatrie of bij chronische ziekten bijvoorbeeld.

Fysiotherapie master opleiding

In een Fysiotherapie master opleiding diep je een specifiek deel van het vak uit én doe je kennis en vaardigheden op in het wetenschappelijk domein. Een master manueel therapeut bijvoorbeeld is expert in (pijn)klachten van de wervelkolom, een master kinderfysiotherapeut behandeld natuurlijk kinderen (tot 18 jaar) en een sportfysiotherapeut richt zich op sporters van allerlei niveau. Velen ervaren het volgen van een master opleiding in de fysiotherapie als een verdieping van hun vak.

Bewegingswetenschappen en promoveren: de wetenschappelijke kant

Een andere mogelijkheid om verder te studeren is een (wetenschappelijke studie) te volgen aan een universiteit. Bewegingswetenschappen is een studie die regelmatig door fysiotherapeuten na hun bachelor-opleiding wordt gevolgd. Na deze studie ben je doctorandus en beschik je over veel wetenschappelijke kennis gekoppeld aan het menselijk bewegen. Ook een promotie-traject behoort tot de mogelijkheden. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een zogenaamd ‘buitenpromotie-traject’, een Phd. Dit kan bij verschillende universiteiten. Daarnaast zijn er regelmatig vacatures voor onderzoekers en voor promotie-plaatsen aan een universiteit.