Fysiotherapie opleiding Breda

De fysiotherapie opleiding Breda aan de Avans hogeschool heeft drie speerpunten waarvan er twee inhoudelijk zijn. De beroepsinhoudelijke twee speerpunten zijn ‘evidence based practice’ en ‘motorisch leren’. Evidence based practice, kortweg EBP, staat voor ‘behandeling in de praktijk die op wetenschappelijk bewijs is gebaseerd’. Een credo voor de hele beroepsgroep van fysiotherapeuten zou je kunnen zeggen. Erg belangrijk.

Het tweede speerpunt ‘motorisch leren’ slaat op het aanleren of herleren van bewegingen die mensen ‘fout’ doen. Deze bewegingsfouten ontstaan onder andere doordat mensen pijn hebben en logischerwijze naar deze pijn gaan bewegen. Het is een lastig karwei om mensen weer goed te leren bewegen; maar wel een enorme uitdaging!

Tijdens je afstuderen verdiep je je kennis in een van de volgende thema’s: ‘arbeid en gezondheid’, ‘bewegen en gezondheid’, ‘kinderfysiotherapie’, ‘wervelkolom’ en ‘active ageing’. Ook is er bij Avans de mogelijkheid om te studeren in het buitenland.

Onderwijskundige aspecten van de fysiotherapie opleiding Breda

De fysiotherapie opleiding op de hogeschool Avans in Breda is verdeeld over vier jaar en fysiotherapie opleiding Bredaover vier blokken van 10 weken in een jaar. In een blok komen in enkele modules bepaalde thema’s aan bod waarin theorie uit hoorcolleges en praktijk in praktijklessen aan elkaar zijn gekoppeld.
Stage loop je in het tweede jaar al. Dan nog kort, enkele weken. In het derde en vierde jaar loop je je senior stages, dus langere tijd achter elkaar op hetzelfde adres.

Op de website van Avans kun je meer lezen over de fysiotherapie opleiding Breda

De stad Breda

Breda is een geweldig leuke typisch brabantse stad. Een stad ook met veel historie. Je kunt lekker shoppen en natuurlijk uitgaan. De terrassen zijn vaak goed bezet en zeer sfeervol. Ook typisch brabants!
Breda ligt ook goed bereikbaar voor openbaar vervoer.
De opleiding fysiotherapie in Breda is gelegen aan de ‘Hogeschoollaan 1’ en is makkelijk te fietsen vanuit het centrum. Daar ben je in een minuut of 5.