Fysiotherapie opleiding Amsterdam

In de fysiotherapie opleiding Amsterdam aan de Hogeschool van Amsterdam wordt in het eerste jaar gewerkt vanuit de praktijk van alledag. Het onderwijs is gestructureerd aan een fictieve praktijk waarin jij dan gedurende een kwartaal werkt. Ieder kwartaal wisselt de setting waarin je werkt, en daarmee de inhoud van het onderwijs.

In het tweede jaar worden de gezondheidsproblemen waarin je je verdiept complexer en verdiep je je in patiënten waarbij sprake is van verschillende aandoeningen tegelijkertijd. Ook het werken in een ziekenhuis komt aan bod want ook dit vereist weer andere kennis en vaardigheden.

In het derde en vierde leerjaar loop je stage gedurende 20 weken. Daarnaast ontwikkel je andere competenties door een opdracht uit te voeren bij een praktijk. Ook werk je aan je afstuderen door een derde stage en een externe beroepsopdracht uit te voeren en heb je een afsluitende beoordeling.

Onderwijskundig aspecten van de fysiotherapie opleiding Amsterdam

De fysiotherapie opleiding Amsterdam is praktijkgericht. Natuurlijk is er theorie onderwijs maar er wordt veel gewerkt met praktijk en praktijkvoorbeelden. De opleiding is gestructureerd in studieblokken van 10 weken. Per studieblok staat een thema centraal, een werkgebied binnen de fysiotherapie zoals de particuliere praktijk of het revalidatiecentrum.
De onderwijsvisie van de HvA is erop gericht je voor te bereiden op een baan in de zogenaamde grootstedelijke, vaak internationale en interculturele Amsterdamse context.

fysiotherapie opleiding AmsterdamDe fysiotherapie opleiding maakt deel uit van de Amsterdam School of Health Professions. De ASHP is een samenwerkingsverband van de HvA, de Universiteit van Amsterdam (UvA) en het Academisch Medisch Centrum (AMC). Zo probeert de opleiding te komen tot een bundeling van expertise in paramedisch onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg. Hieruit is Polifysiek ontstaan. Dit is de polikliniek revalidatie van het AMC. Je kunt hier samen met docenten ervaring opdoen in het begeleiden van patiënten.

Voor studenten die een groot talent hebben bestaat het zogenaamde ‘Studium Excellentie’.

De stad Amsterdam

Tja wat kan je zeggen van Amsterdam. Een stad die alles heeft, oud, nieuw, groot en klein. Natuurlijk is de stad goed te bereiken met het openbaar vervoer.
De opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam is gehuisvest in de zogenaamde lokatie Tafelbergweg. Deze lokatie is vlakbij het AMC en dus aan de rand van Amsterdam Zuidoost. Een flink stuk van het centrum af met zijn gezelligheid. Wel is de lokatie goed te bereiken met het openbaar vervoer.

De zogenaamde Amstercampus is een volledig nieuw gebouwde onderwijslocatie van de HvA. Dit ligt vlakbij het centrum van Amsterdam. Het is niet duidelijk of de opleiding fysiotherapie hier ook een plaatsje krijgt.