Fysiotherapie opleiding Eindhoven

Tijdens je studie aan de Fysiotherapie opleiding Eindhoven aan de hogeschool Fontys bekwaam je je natuurlijk in alle facetten van het vak fysiotherapie. Je wordt opgeleid tot expert in het menselijk bewegen. Maar de fysiotherapie opleiding bij Fontys helpt je ook vaardigheden en kennis te ontwikkelen die nodig is voor samenwerking met anderen zoals artsen en andere paramedici.

Speerpunt van de opleiding fysiotherapie opleiding Eindhoven

De Fysiotherapie opleiding Eindhoven maakt in het eerste jaar gebruik van een basisgroep. Een groepje van 12 studenten die worden begeleid door een studieloopbaanbegeleider. Deze helpt je met je studieaanpak en studieplanning. Uiteindlijk is het doel dat je hierdoor beter zelfstandig leert te werken zodat je hier in het tweede jaar en later profijt van hebt. fysiotherapie opleiding eindhovenHet eerste jaar is kennismaken met fysiotherapie en je orienteren op het vak. Is het echt wel iets voor je. Daarvoor loop je ook een stage in deze fase van je studie.
In het tweede jaar van de opleiding ga je meer zelf sturing geven aan je studie. De studiestof wordt nu ook complexer.
De stages loop je in het derde en vierde jaar van je studie. Je loopt stage in een vrijgevestigde praktijk, een algemeen ziekenhuis of een andere instelling zoals een verpleeghuis, revalidatiecentrum of psychiatrisch ziekenhuis. Ook in het buitenland kun je gaan stagelopen.

De ervaringen over de opleiding fysiotherapie Eindhoven bij Fontys zijn wisselend. De opleiding doet het goed en behoort nooit tot de negatieve uitschieters onder de opleidingen in Nederland.

De stad Eindhoven
Iedereen kent natuurlijk Eindhoven als de stad van technologie en Philips. Dat kun je dan ook niet misssen als je in Eindhoven bent. Maar Eindhoven heeft meer te bieden en is ook echt een Brabantse stad. Niet zo knus als bijvoorbeeld Breda maar zeker zo gezellig. Uitgaan kun je er op veel plaatsen.
Eindhoven is goed te bereiken met het openbaar vervoer.
Op ongeveer 5 minuten lopen van het station vind je de de campus waar de opleiding fysiotherapie Eindhoven ligt. Direct tegenover het Maxima medisch centrum.