Fysiotherapie opleiding Heerlen

De fysiotherapie opleiding Heerlen is een bijzondere ‘eend in de bijt’. En dat niet alleen omdat het in het uiterste zuiden van ons land ligt. Nee, de opleiding heeft een eigen identiteit en onderwijskundige aanpak.

Het programma van de Fysiotherapie opleiding Heerlen

Uiteraard krijg je vakken als anatomie, fysiologie, pathologie, bewegings- en trainingsleer. En ook krijg je psychologie en communicatievaardigheden. Daarnaast leer je fysiotherapeutische middelen en therapieën in te zetten in je behandeling. Dat is dus net als de andere opleidingen in Nederland.

Bijzonder aan de Fysiotherapie opleiding Heerlen is de manier waarop je bovenstaande dingen leert. Je krijgt namelijk geen les in deze vakken apart maar geintegreerd. Situaties uit de praktijk van de fysiotherapeut zijn telkens het uitgangspunt om je allerlei theorie en vaardigheden eigen te maken. Samen met je medestudenten analyseer je onder begeleiding van je docent een situatie en probeer je vanuit de verschillende vakgebieden te beredeneren welke kennis je nodig hebt om met deze patiënt uit de casus aan de slag te kunnen gaan.

Waarom de Fysiotherapie opleiding Heerlen?

De opleiding aan de hogeschool Zuyd behoort al jaren tot de beste opleidingen van Nederland (Keuzegids HBO). Studenten waarderen de opleiding sterk. Dit is wat ze zeggen:

  • De docenten: zijn betrokken, hebben veel praktijkervaring en zijn goed bereikbaar.
  • De sfeer op de opleiding is goed.
  • Er is goede persoonlijke aandacht.
  • Er zijn veel activiteiten voor de studenten en er is een actieve studievereniging.
  • Je hebt internationale mogelijkheden

fysiotherapie opleiding heerlenIn onderwijskundig opzicht gaat het onderwijs in Heerlen er dus telkens uit van een praktijksituatie. Daarbij werk je in kleine groepen, 14 studenten voor een onderwijsgroep en 28 mensen voor vaardigheden training. Er is intensieve begeleiding van studenten door een studieloopbaanbegeleider.

Als je bent geinteresseerd in wetenschap dan is Heerlen ook een goede keuze. Het lezen, interpreteren en hanteren van wetenschappelijke artikelen is, et als in alle andere opleidingen in Nederland, een standaard onderdeel. Je leert hoe je een onderzoeksvraag opstelt, literatuur zoekt en daarmee de vraag beantwoord. Tenslotte leer je zelf onderzoek te doen. De opleiding heeft een bijzonder kenmerk ontvangen voor haar onderzoeksbenadering (EBP keurmerk).