Fysiotherapie opleiding NCOI deeltijd

Sinds 2012 biedt het NCOI paramedische opleidingen aan waaronder de bachelor opleiding Fysiotherapie. De Fysiotherapie opleiding NCOI deeltijd heeft dus nog een korte geschiedenis en richt zich vooral op volwassenen die (in deeltijd) willen worden opgeleid tot fysiotherapeut. Dit kan op verschillende plaatsen in Nederland. De website van het NCOI geeft ondermeer Zwolle, Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Leeuwarden en Utrecht aan. Doordat de Fysiotherapie opleiding NCOI nog klein is komt het er in de praktijk op neer dat vrijwel alle lessen in Utrecht zijn (soms in Amsterdam) aldus enkele studenten van NCOI.

Programma fysiotherapie opleiding NCOI deeltijd

Omdat het NCOI met businesspartner Pro Education samenwerkt heeft men vanuit de cursusactiviteiten van Pro Education in 2011/2012 een bachelor opleiding Fysiotherapie gestart onder de vlag van NCOI.

De opleiding bestaat uit drie fases, enkele keuzeprogramma’s (of minors) en de afstudeerfase. Uiteindelijk levert de opleiding je een regulier HBO diploma fysiotherapie op.

In fase 1 start je met basisvakken als anatomie en fysiologie, naast gedrag en preventie en fysiotherapie opleidin ncoieen praktijkprogramma. De beroepspraktijk maak je dus al in fase 1 direct mee. Je zorgt zelf voor een geschikte stageplaats. In fase 2 wordt het programma ingewikkelder doordat meer complexe beweegproblemen op het programma staan, revalidatie, bijzondere doelgroepen en ook weer een praktijkprogramma. In fase 3 wordt fase 2 voortgezet. Het bewegen is immers complex en vraagt om veel kennis en inzicht. Dit doe je op in deze laatste 3e fase. Met opnieuw een praktijkprogramma.

In de minoren komen thema’s aan bod zoals ouderen, management, kinderen, arbeid en bijvoorbeeld manuele therapie. In het afstuderen schrijf je je scriptie over een onderwerp naar keuze. Op de website van het NCOI vind je nog meer informatie.