Fysiotherapie opleiding Enschede

De fysiotherapie opleiding Enschede onderscheid zich van andere opleidingen in Nederland door de opbouw van het programma en natuurlijk de docenten die actief zijn op deze opleiding.

Het programma aan de opleiding fysiotherapie in Enschede.

Het ontwikkelen van kennis op het gebied van (bio)medische, bewegings- en gedragswetenschappen staat in de opleiding centraal. Je leert sociale vakken, hoe bewegingsproblemen op te lossen (het zgn klinisch redeneren) en patienten behandelen natuurlijk.

De opleiding fysiotherapie in Enschede duurt vier jaar en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Ondanks dat het een praktisch vak is bestaat het eerste leerjaar uit veel theorie. Gelukkig maak je ook een start met bepaalde basis vaardigheden en loop je een halve dag per week stage;
  • In het 2e leerjaar ga je de theorie meer en meer toepassen in de fysiotherapiepraktijk. Ook werk je groepsgewijs aan projecten en loopt 1 dag per week stage;
  • De zogenaamde senior stages vallen in het 3e en 4e leerjaar. Gedurende twee keer een half jaar loop je dan stage. Verder voer je een half jaar een project uit en volg je een half jaar een zogenaamde minor, een verdieping in het vakgebied van de fysiotherapie.

Speerpunt van de fysiotherapie opleiding Enschede

De opleiding aan de Saxion hogeschool in Enschede kenmerkt zich door zijn praktijkgerichtheid doordat je in het eerste studiejaar al stage loopt. De opleiding wil fysiotherapie opleiding Enschedeondernemende fysiotherapeuten afleveren met oog voor innovatie en verbeteringen in het vakgebied. Ook serious gaming komt in de opleiding aanbod.

Aanmelden kan eenvoudig, er is geen numerus fixus.

Naast een bachelor opleiding heeft Saxion ook een zogenaamde master opleiding fysiotherapie. Een vervolg studie in het vakgebied, bijvoorbeeld manuele therapie of sportfysiotherapie.