Fysiotherapie opleiding Nieuwegein deeltijd

De fysiotherapie opleiding in Nieuwegein deeltijd is één van de twee deeltijd fysiotherapie bachelor opleidingen die Nederland rijk is. Net als andere opleidingen op deze website is hij erkend als beroepsopleiding voor fysiotherapie in Nederland. Omdat de deeltijd opleiding vaak door oudere studenten gevolgd wordt betekent dit dat veel van hen dit opleidingstraject zelf bekostigen. Omdat veel medestudenten ‘in het zelfde schuitje zitten’ geeft dit wel een leuke en bijzondere sfeer op de opleiding en vang je met elkaar allerlei lastige dingen op die de combinatie van werken en studeren met zich meebrengt.

Fysiotherapie opleiding Nieuwegein deeltijd

Naast theorie college’s krijg je veel praktijk. Er is daarom een aanwezigheidsplicht van 90% voor de lessen. Je loopt drie stage’s van vier maanden, dit is in het derde en vierde leerjaar.

De opleiding fysiotherapie Thim van der Laan is een opleiding met een internationale oriëntatie. Mede doordat Thim ook een opleiding in Zwitserland en samenwerkingspartners in Duitsland heeft. Deze oriëntatie maakt het mogelijk om in het buitenland stage te lopen. Dit is overigens ook bij veel andere opleidingen mogelijk maar in  de praktijk gebeurt het daar minder. Je moet je wel afvragen of het wel zo verstandig is om  in sommige landen stage te lopen. Voor je persoonlijke ontwikkeling is het uiteraard geweldig maar beroepsinhoudelijk is men vaak veel minder ver of is de situatie zo anders dan in Nederland dat je ervaring minder nuttig is dan stage in een Nederlandse instelling of  praktijk.

Speerpunt van de opleiding onderwijskundig

De onderwijskundige visie van de fysiotherapie opleiding Nieuwegein deeltijd is ‘Share’. fysiotherapie opleiding NieuwegeinDoor te delen ontstaat kennis en vaardigheid en leren mensen. De docenten delen hun ervaring en kennis met jou en jij weer met je medestudenten. Share betekent ook kleine klassen van maximaal 20 studenten. Dus voldoende aandacht van de docent.

De stad Nieuwegein

De opleiding ligt in Nieuwegein op een industrieterrein. Utrecht is niet heel ver. Het is te fietsen en natuurlijk met openbaar vervoer te bereiken. Utrecht is een mooie en oude stad. Het oude centrum heeft sfeervolle terrassen en tentjes. De oude gracht en alles er omheen is zeer bekend.
Groot voordeel is dat Utrecht centraal in het land gelegen is. Het is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Utrecht heeft ook een grote universiteit met ondermeer geneeskunde en tandheelkunde.