Fysiotherapie opleiding Nieuwegein voltijd

De fysiotherapie opleiding Nieuwegein voltijd, Thim van der Laan veelal afgekort als ‘Thim’, is één van de twee particuliere fysiotherapie bachelor opleiding in Nederland. Je kunt er je fysiotherapie opleiding volgen in voltijd en in deeltijd. Net als andere opleidingen op deze website is hij erkend als beroepsopleiding voor fysiotherapie in Nederland. Dit betekent dat het een duurdere opleiding is in verhouding tot de andere HBO Fysiotherapie opleidingen in Nederland omdat deze opleiding niet bekostigd wordt vanuit de overheid. Er is geen wachtlijst of loting bij inschrijving. Wel maakt de fysiotherapie opleiding Nieuwegein voltijd Thim van der Laan gebruik van een intakegesprek.

Fysiotherapie opleiding Nieuwegein voltijd

Naast theorie college’s krijg je veel praktijk op de fysiotherapie opleiding Nieuwegein voltijd. Er is daarom een aanwezigheidsplicht van 90% voor de lessen. Je loopt drie stage’s van vier maanden, dit is in het derde en vierde leerjaar.

De fysiotherapie opleiding Nieuwegein voltijd is een opleiding met een internationale fysiotherapie opleiding Nieuwegeinoriëntatie. Dat komt doordat ‘Thim‘ ook een opleiding in Zwitserland en samenwerkingspartners in Duitsland heeft. Deze oriëntatie maakt het mogelijk om in het buitenland stage te lopen. Dit is ook bij veel andere opleidingen mogelijk maar in de praktijk gebeurt het daar minder. Je moet je wel afvragen of het wel zo verstandig is om in sommige landen stage te lopen. Voor je persoonlijke ontwikkeling is het uiteraard geweldig, maar beroepsinhoudelijk is men vaak veel minder ver of is de situatie zo anders dan in Nederland dat je ervaring minder nuttig is dan stage in een Nederlandse instelling of praktijk. Ook voor een toekomstige baan is het niet per se een voordeel.

In het vierde jaar doe je een zogenaamd minor. Thim vermeldt op zijn site dat het aanbod hierin kan wisselen en noemt als voorbeeld sportfysiotherapie, manuele therapie, neurorevalidatie, psychosomatiek, management en talen. Deze laatste is op een fysiotherapie opleiding wel een vreemde eend in de bijt.

Speerpunt van de opleiding onderwijskundig

De onderwijskundige visie van Thim van der Laan is ‘Share’. Door te delen ontstaat kennis en vaardigheid en leren mensen. De docenten delen hun ervaring en kennis met jou en jij weer met je medestudenten. Share betekent ook kleine klassen van maximaal 20 studenten. Dus voldoende aandacht van de docent. Je hebt een vast rooster van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.30. De fysiotherapie opleiding Nieuwegein voltijd is opgeknipt in 12 thema’s die je in de eerste drie jaar doorloopt. Dat betekent dat je iedere 8 weken een ander thema voorgeschoteld krijgt.

 

Voor wat betreft toetsing houdt de fysiotherapie opleiding Nieuwegein voltijd er een eigen visie op na. Thim werkt namelijk niet met herkansingen, maar met een zogenaamd compensatiemodel. In dit model worden cijfers met elkaar verrekend. Gevolg is dat je gedurende het jaar geen herkansingen hoeft te doen en het halen van hoge cijfers wordt beloond, aldus Thim zelf.

De stad Nieuwegein

De fysiotherapie opleiding ligt in Nieuwegein op een industrieterrein. Nieuwegein is niet echt een leuk dorp om te studeren, veel industrieterreinen en grote woonwijken. Maar gelukkig is Utrecht niet heel ver. Het is te fietsen en natuurlijk met het openbaar vervoer te bereiken. Utrecht is een mooie en oude stad. Het oude centrum heeft sfeervolle terrassen en tentjes. De oude gracht en alles er omheen is zeer bekend.

Groot voordeel is dat Nieuwegein centraal in het land gelegen is. Het is goed te bereiken met het openbaar vervoer (trein en daarna bus). Utrecht heeft ook een grote universiteit met ondermeer geneeskunde en tandheelkunde.