Fysiotherapie opleiding Rotterdam

De Fysiotherapie opleiding Rotterdam aan de hogeschool Rotterdam is een opleiding die zich duidelijk profileert als opleiding waar de mens als geheel wordt bekeken. De opleiding leert je dus kijken naar de lichamelijke problemen maar leert je ook de psychische en persoonlijke aspecten van het gezondheidsprobleem van de patiënt te integreren in je onderzoek en behandeling.

De opbouw van de fysiotherapie opleiding Rotterdam

In de eerste twee jaren verdiep je je in de meest voorkomende gezondheidsproblemen die in de fysiotherapiepraktijk voorkomen. Je leert theorie en vaardigheden, deels aan de hand van casuïstiek. In de loop van het tweede en derde jaar neemt de complexiteit van de problemen waarmee je wordt geconfronteerd fllink in complexiteit toe. In het begin van het derde jaar heb je onderwijs in meervoudige gezondheidsproblemen en bijvoorbeeld de wervelkolom.

In de opleiding fysiotherapie aan de hogeschool Rotterdam loop je stage in het derde en vierde jaar.
Je minor, je afstuderen, geeft je de mogelijkheid je te verdiepen in een thema. Je hebt hierbij de keuze uit: publieke gezondheid, arbeid & gezondheid, chronische aandoeningen, innovatief klinische zorg, wetenschappelijk onderzoek. Tijdens je minor werk je deels samen met studenten van andere paramedische opleidingen. Ook loop je stage.

Speerpunt van de opleiding onderwijskundig

Het onderwijs aan de fysiotherapie opleiding Rotterdam is vorm gegeven vanuit een model van de hogeschool zelf: het ROM of Rotterdams Onderwijs Model. Dit ROM bestaat uit fysiotherapie opleiding rotterdamdrie elementen: kennisgestuurd, praktijkgestuurd en studentgestuurd. Deze drie elementen worden in de opleiding fysiotherapie vertaald in drie leerlijnen in het leerjaar. Zo is in alle leerjaren telkens een kennisgeoriënteerde leerlijn ontstaan, een praktijkgestuurde leerlijn en een studentgestuurde leerlijn. De kennisgestuurde leerlijn in het eerste leerjaar bevat bijvoorbeeld anatomie en fysiologie onderwijs. De praktijkgestuurde leerlijn bevat (in jaar 1) vaardigheden voor het onderzoeken en bewegen van de schouder en elleboog. De studentgestuurde leerlijn tenslotte is erop gericht meer algemene kennis en vaardigheden te verwerven, ook studieloopbaancoaching maakt hiervan deel uit.

Orienteer je verder op de opleiding op de site van de hogeschool Rotterdam.

De stad Rotterdam

Rotterdam is zo’n stad die je moet kennen. Vrijwel iedereen die heeft gestudeerd in Rotterdam dacht dat het niet zo’n leuke stad zou zijn. Na een paar maanden denkt vrijwel iedereen daar heel anders over. Op diverse plekken in de stad zijn er volop mogelijkheden om uit te gaan, op een terrasje te zitten.
De stad is ruim voorzien van openbaar vervoer, waaronder de metro, zodat je in 10 minuten aan de andere kant van de stad zit.
De fysiotherapie opleiding Rotterdam ligt vrijwel naast het Universitair medisch centrum, 5 minuutjes fietsen en op loopafstand van het centrum.